TER ADOPTIE – geadopteerd!


Vandaag in primeur en dan mag je het schreeuwen van de daken: Wenja zoekt een thuis. Wie het verhaal heeft gevolgd, Wenja is een hond met een rugzak. Wat en hoe weten we niet precies, maar als je ziet hoe weinig vertrouwen hij heeft in de wereld kan je er zeker van zijn dat hij een verleden heeft.

 Wenja is een reu van 5 jaar en echt een uitzonderlijk mooi herdertje. Maar, we moeten het er ook ineens bij zeggen, enkel voor een gevorderde hondenbezitter.

Om direct te zeggen hoe het is; Wenja kan niet geplaatst worden bij andere dieren of kinderen. Bij ons kon hij overweg met 1 hond die er voor bekend staat dat hij heel rustig en ok is. Met andere honden is het niet evident en hij durft ze zelfs bijten.

Hij is een nerveuse en angstige hond. Hij kan nog veel leren, maar bij ons is het te druk voor deze rakker. Iemand met verstand van zaken kan een heel trouwe vriend hebben aan Wenja, eens je zijn vertrouwen hebt gewonnen. Eerst kijkt hij je schuw aan en zal hij je misschien zelfs aanblaffen bij het eerste contact. Als je dan een dosis geduld hebt, heb je het halve werk gedaan.
Even wennen aan elkaar, even snuffelen, een hele poos bij hem in de buurt zijn terwijl hij een strategie toepast van “als ik haar niet zie; is er geen gevaar”. En zo, stap voor stap, worden vriendschappen gesmeed.


Eens Wenja je in zijn clubje van “deze mens gaat mij heus niet opeten” heeft toegelaten, is hij ook blij om je te zien. Alle nieuwe gevaren worden met argusogen bekeken, achter jouw benen. Want nu ben jij het anker, het veilig punt waaruit hij de wereld kan ontdekken.

Wenja beleeft veel plezier aan lange wandelingen en daar fleurt hij ook van op. Kauwspelletjes vindt hij ook een leuk alternatief. Maar pas op, dat vindt hij ook een leuk spelletje als hij te lang alleen wordt gelaten.

Hij kan zitten en wachten aan de deur. Bij sommige trainers kan hij ook liggen en netjes aan de lijn wandelen. Als je consequent bent met hem vanaf het begin kan hij nog meer dingen leren.

Ken je iemand die over genoeg kennis beschikt om deze mooie hond met rugzak een thuis te geven? Bel hem nu op!
Ben je zelf zo een krak? Bel ons nu op!