GEADOPTEERD! Sweefy… onze lieve knuffelbeer is vrij ter adoptie !


Sweefy is geboren op 16/2/2019. Zijn ouders waren een Mechelaar en Duitse Herder. Zijn eerste levensjaar had hij, samen met zijn broer Rambo, een ‘huis’ (lees = koer)… van een Thuis was er niet echt sprake. Ze werden naar het asiel gebracht wegens klachten van de buren. Tja… misschien gebruikten ze hun stem om de aandacht op te eisen die ze echt wel verdienen ? In hun asiel werd al snel duidelijk dat ze niks hadden geleerd, zelfs hun eigen naam niet….

Dan maar aan de slag in het CAT-project. Rambo en Sweefy verbleven bij ons sinds 29 juni 2020. Deze 2 gecastrastreerde heren hebben zich ontpopt tot echte knuffelberen, met af en toe nog wat puberstreken.
Rambo heeft sinds eind december een heerlijk plekje gevonden in Zeeland. Nu is het hoog tijd om voor Sweefy ook een huisje te vinden.

Wat zoeken we? Sweefy geniet van menselijk gezelschap. Een plekje waar hij echt mag binnen leven is dus echt een must. Waken? Ja, het is een herder, maar bezoek gaat hij veel liever knuffelen dan terug buiten sturen. Hij is een echte allemansvriend. Aangezien hij zijn eigen kracht soms nog onderschat, plaatsen we hem niet bij kleine kinderen. Grotere kinderen met respect voor dieren moet zeker lukken.

Kennismaking met een andere hond behoort tot de mogelijkheden. In het CAT leeft hij in harmonie samen in de roedel van 4. We merken wel dat hij aangelijnd soms heftig kan reageren als hij een vreemde hond moet kruisen op wandeling. Wanneer de nodige afstand wordt gerespecteerd, is dit echter geen probleem.
Het zwerfkatje dat het waagde om even haar snoetje te tonen binnen het CAT, heeft het geweten… Sweefy vond dit absoluut niet leuk. We gaan er dus vanuit dat hij beter geen miauwend huisgenootje krijgt.

Interesse ? Lees zeker onze adoptieprocedure eens na. We horen het graag via mail of via een pb op onze Facebookpagina.