GEADOPTEERD! : Thelma en Louise… partners in crime…


Thelma (vooraan) en Louise verblijven sinds 19 februari in het CAT-project. 1 ziel in twee lichamen… Zie je Thelma dan is Louise in de buurt en omgekeerd.
Het vermoeden is dat Louise de dochter is van Thelma, maar helemaal zeker is dit niet. Het kunnen evengoed zussen, tantes, nichten… zijn. Maar doet het er toe?
Van hun geschiedenis is niks geweten. In augustus 2020 werden ze gevonden in een natuurdomein. Niet gechipt en blijkbaar ook niet gemist.
Thelma wordt op 7 jaar geschat, Louise ongeveer 5.
Thelma is de dappere van de twee. Ze neemt Louise in bescherming tegen die enge buitenwereld. Louise is angstig en heeft heel wat tijd nodig om je te vertrouwen.

We zoeken voor de dames een plekje waar geen hoge eisen aan hen worden gesteld. Lange wandelingen in de drukte zijn niet meer aan hen besteed. Louise blokkeert als ze angstig wordt.
We kiezen er voor om hen niet te plaatsen bij een gezin met jonge kinderen. Oudere kinderen, die met respect omgaan met honden, kunnen wel. Deze keuze wordt niet gemaakt om gevaarlijke situaties te vermijden, maar om de angst van Louise niet te voeden. Beide meiden zijn mensvriendelijk en vertonen absoluut geen agressie.
Bij angst vertonen ze samen wel een vluchtreflex. Een goed afgezette tuin is dus een must. De eerste weken/maanden zullen ze ook onder toezicht moeten zijn in de tuin. Thelma vindt het kleinste gaatje en Louise volgt…

Vooral bij Thelma is er een jachtinstinct aanwezig. Ziet ze een konijntje of eekhoorn in het bos, wil ze er zo snel mogelijk achteraan. Loslopen is om die reden geen optie. We weten niet hoe ze op katten zouden reageren, maar we vermoeden sterk dat Thelma hen zou proberen opjagen. We raden dus ook adoptie af voor een gezin waar ook katten verblijven.

Hebben ze dan alleen maar werkpuntjes? Nee, hoor. Het zijn echt zalige knuffelmeiden. Ze zijn zonder problemen een paar uren zonder menselijk gezelschap. Ze liggen gezellig bij ons in de CAT-living, ook als we niet aanwezig zijn. Ze maken niks stuk en wachten netjes om hun plasje en hoopje te doen.
Behoefte aan rustig gezelschap van twee zalige knuffelaars? Dan zijn ze echt iets voor jou!

Bijkomende vragen? Wil je hen graag eens komen bezoeken? Stuur een mailtje of plaats een pb op onze Facebookpagina. We nemen zo snel mogelijk contact op.
Lees zeker ook onze adoptieprocedure na op deze website.