GEADOPTEERD : WIFI… onze kleine mascotte !


Wifi verblijft in het CAT sinds 9 augustus. Ze werd geboren op 8 december 2018. Net drie jaar jong dus. .
Wifi kwam begin 2021 in het asiel terecht. Jammer genoeg was haar vrouwtje overleden. Vermoedelijk heeft het vrouwtje in de laatste fase van haar leven niet meer de mogelijkheid gehad om de zorg op te nemen voor Wifi. Ons bolletje woog 18 kilogram, had eczeem en schimmel. In het asiel werden deze problemen snel weggewerkt. Maar de drukte waren duidelijk teveel voor ons kleintje. Ze zat weggedoken in haar ren en gromde naar iedereen die in de buurt kwam. Haarzelf verkopen aan een nieuw baasje lukte haar dus niet.

Werk voor de Catters! Wifi kreeg haar plekje in onze CAT-living. Geen ren meer voor haar. Na twee dagen speelde ze terug en kruipt ze zalig op de schoot. Is ze dan een echt schoothondje? Nee, hoor. Ze wandelt heel graag en rent ook vrolijk rond op de weide.
Grommen doet ze nog als de beste als er iemand in de CAT-living binnenkomt. Maar als die persoon haar negeert, kan ze na letterlijk 1 minuut haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en komt ze zelf al eens kijken wie dat nu weer is. Kortom… Wifi toonde zich vrij snel bij ons als een zalig hondje.

Wifi is vrij ter adoptie. We zoeken voor haar een gezin waar ze in huis mag leven en lekker wordt vertroeteld. Wifi is nog jong en heeft zeker ook haar uitdaging en beweging nodig.
Andere honden worden door haar getolereerd. Echt spelen met hen doet ze niet. Kennismaking met een soortgenootje is zeker mogelijk, maar liever geen al te grote loebassen voor haar veiligheid. Ervaring met katten is er niet, maar we vermoeden dat dit geen probleem gaat zijn.
Kinderen zijn zeker mogelijk, zolang ze haar maar met respect behandelen en haar de nodige rust geven.
Wifi kan ook enkele uurtjes per dag alleen zijn. Ze maakt niks stuk en is zindelijk. Wanneer ze iets hoort wat ze niet vertrouwt, gaat ze wel even blaffen. Om die reden zouden we haar niet plaatsen bij een gezin dat in een appartement woont, om eventuele problemen met de buren te vermijden.

Werkpuntjes? Die zijn er eigenlijk niet. Door haar verleden, heeft Wifi wel af en toe last van uitslag. Door onze dierenarts werd dit omschreven als chronische hooikoorts. Dagelijks moet haar buikje worden ingewreven met een jeukstillende zalf. Ze vindt dit niet leuk, maar staat het wel toe.

Interesse? Mail naar carine.claus@janbaptist.broedersvanliefde.be of stuur een pb op onze Facebookpagina. Wij proberen te antwoorden binnen de 3 werkdagen.