Geadopteerd : Lucy… ons schattig rustig meisje!


Lucy verblijft sinds 17 januari in het CAT-project. Jammer genoeg is er van haar geschiedenis weinig geweten. Geloof het of niet, maar ze had zelfs geen naam. Laat staan een chip of een boekje. Ze heeft zelfs twee geboortedata : volgens haar gezondheidsboekje dat opgestart werd in het asiel is ze 4, bij dog-ID staat ze geregistreerd als 6-jarig.
Samen met Buddy, kwam Lucy bij de Wase dierenbescherming terecht na een inbeslagname. Ze leefden in een roedel van 50 honden in een sterk vervuilde situatie. We weten enkel dat ze oorspronkelijk uit Roemenië komt. Lucy is een intact teefje.

Werk aan de winkel voor de Catters! Ons eerste werk? Haar een naam geven natuurlijk! Na 4 jaar werd dit lieverdje Lucy gedoopt.
Alhoewel Lucy de uiterlijke kenmerken heeft van een border, vertoont ze zeker niet het typisch bordergedrag. Lucy geniet van de rust, op tijd en stond een knuffel èn het gezelschap van mensen.


Lucy haar lijfje wil niet altijd mee. Ze heeft wat stramme achterpootjes, haar schildklier werkt niet goed en haar hartje klopt te traag. Voor haar schildklier neemt ze medicatie, waardoor dit onder controle is. Een doosje medicatie kost 50 euro per 3 maand. Deze info geven we graag eerlijk mee aan kandidaat adoptanten.
De dierenarts raadt aan om Lucy enkel bij hoogdringendheid onder verdoving te brengen. Dit betekent dat ze niet steriel is. We plaatsen haar dus niet bij een intacte reu. Een kennismaking met een rustige stabiele soortgenoot is zeker wel mogelijk.
Katten vindt Lucy niet leuk. Dan komen haar border genen naar boven en gaat ze hen proberen drijven. Beter niet doen dus!

We zijn voor Lucy op zoek naar een rustig gezin. Af en toe een wandelingetje is superleuk en doet ze heel graag, maar geen kilometers ver. Ze kan zeker met kinderen, maar omdat Lucy ook rust nodig heeft opteren we voor een gezin met kinderen vanaf de lagere schoolleeftijd.
We zien Lucy ook zeker functioneren bij oudere mensen die op zoek zijn naar een gezelschapshondje.

Lucy is zindelijk, loopt mooi aan de riem met een tuigje aan en kan alleen blijven zonder dat ze iets gaat stuk maken. In haar eten kan ze wat kieskeurig zijn.

Lucy is vrij ter adoptie. Meer info gewenst? Stuur gerust een mailtje naar info@catproject.be of een pb op onze Facebookpagina. We antwoorden zo snel mogelijk. Binnen de 3 dagen geen antwoord? Soms komen de mails in onze spam terecht. Gelieve dan nog eens te proberen. Lees je ook eens onze adoptieprocedure op deze pagina na?