GEADOPTEERD! : Vonny… onze lieve Portugese dame!


Vonny is gearriveerd in het CAT-project op 2 mei 2022. Ze is een teefje dat geschat is op ruim 1 jaar. Haar juiste leeftijd is niet gekend. Vonny is immers als kleine pup van straat geplukt in Portugal en daar in het asiel terecht gekomen.
Vanuit Nederland was er interesse in haar. Ze werd via een organisatie overgebracht, maar na 2u bleek ze toch niet aan de wensen van de adoptanten te voldoen. Gevolg: Vonny stond weer op straat.
Hulp van het CAT werd ingeroepen en wij konden gelukkig deze kleine pruts een plekje bieden.

Vonny is gewoon een heerlijk hondje. Ze vindt het heerlijk om samen te spelen met andere honden, reutje of teefje… het maakt haar allemaal niet uit. Ze kent en begrijpt de hondentaal en gaat mooi haar grens aangeven als het even te wild wordt.
Katten? We hebben er geen idee van. Als ze bosdiertjes ziet, is ze alert, dus er bestaat wel een kans dat ze op poezebeestjes zou jagen.

Vonny kan genieten van de rust, maar ook van spel. Kinderen? Ja, hoor. Zolang ze een rustig plekje heeft en de kinderen haar respectvol behandelen, is het zeker mogelijk.
Sowieso heeft Vonny nood aan haar dagelijkse wandeling en uitdaging. Ze is een jong actief meisje. Een gezin waar ze echt deel van mag uitmaken, binnen mag leven en veel mee op uitstap mag? Dat is wat we zoeken voor haar.

We hebben haar geleerd om haar plasje en hoopje mooi buiten te doen. Incidentjes komen niet meer voor. Vonny is wel nog niet steriel. Ze heeft ondertussen haar eerste loopsheid achter de rug. Eens ze gesetteld is in haar voor-altijd-huisje, verwachten we dat ze steriel wordt gemaakt. Er zijn al genoeg thuisloze hondjes op deze wereld!

Heeft ze dan helemaal geen werkpuntjes? Ja, als ze niet voldoende wordt uitgedaagd, kan ze uit verveling haar dekentje of kussentje kapot bijten. We merken wel een mooie positieve evolutie in dit gedrag. Ze doet dit niet als ze in gezelschap is van mensjes of andere honden. Ideaal zou dus zijn om haar te plaatsen bij mensen die niet te lang van huis zijn of in een gezin waar reeds een andere hond aanwezig is.
En haar laatste werkpuntje? Vonny slaapt graag in de hoogte! Op de één of andere manier vindt ze het heerlijk om op tafel te liggen… 🙂 Maar ook hier wordt aan gewerkt. Maar geef toe… een onoverkomelijk werkpunt lijkt ons dit niet!

Interesse? Vonny is vrij ter adoptie. Lees dan zeker eens onze adoptieprocedure op deze site. Nog altijd geïnteresseerd? Stuur snel een mailtje op info@catproject.be of een pb via onze Facebookpagina. Wij antwoorden binnen de 3 werkdagen. Beloofd! Geen plekje voor deze lieve meid, maar is ze toch in jou hart gekropen? Help je ons dan om haar zoveel mogelijk te delen.