Luna… ons Portugees knuffelmieke.


Luna verblijft sinds 19 juli in het CAT-project. Van haar geschiedenis is weinig geweten. Ze is een Portugees straathondje dat geschat wordt op 4 jaar. Een gesteriliseerd meisje.
Via een tussenstop in een Portugees asiel, is ze via een plaatsingsdienst in een adoptiegezin in België terecht gekomen. Jammer genoeg was er geen sprake van een wederzijdse klik. We vermoeden sterk dat men te snel is willen gaan. Na 4 dagen werd er reeds een bezoek ingepland bij de dierenarts. Daar vond Luna in de wachtzaal een kauwbotje, wat haar dan ook nog werd afgenomen door de dierenarts. Gevolg : Luna toonde haar tandjes en heeft gehapt. Het vertrouwen bij de adoptanten is hierdoor volledig zoek geraakt.

In het CAT-project observeren we Luna en gaan we werken aan het gedrag. In de eerste week hebben wij nog niks gemerkt wat zo wijzen op bezitsdrang. We laten haar nu vooral tot rust komen, waarna we aan de slag gaan om haar de basisopvoeding te geven zodat ze naar een voor-altijd-huisje kan.

Interesse? Luna is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd, communiceren wij dit via onze Facebookpagina. Liken en volgen is dus de boodschap. Hou er rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand in het CAT-project verblijven.