GEADOPTEERD! WIFI… onze kleine verbinder.


Wifi is een steriel teefje van drie jaar oud. In haar korte leventje heeft ze al heel wat meegemaakt. Als pupje kwam ze terecht bij een dame die minder mobiel was. Wifi werd er ‘verwend’. Onder de noemer ‘verwend’ werd er echter verstaan dat ze van alles en nog wat te eten kreeg. Toen ze ruim 1 jaar was is haar baasje overleden. Wifi kwam in het asiel van Beveren terecht. 18 kg zwaar en volledig bedekt met eczeem en schurft. In het asiel werden haar medische problemen en overgewicht aangepakt, waardoor dit snel onder controle was.
Haar beperkte socialisatie speelde haar echter parten. Uit angst liet ze haar tandjes zien telkens er iemand passeerde. M.a.w. ze verkocht zichzelf niet echt aan potentiële adoptanten.

Werk aan de winkel voor het CAT dus. Op 9 augustus 2021 deed Wifi haar intrede in het project. Rust, wat liefde en aandacht, weg uit de drukte van het asiel… het deed wonderen! Na twee dagen liet Wifi zich knuffelen en speelde ze volop. Dat ze in haar eerste levensjaar veel op de schoot heeft gezeten, was snel duidelijk. Lekker slapen op onze schoot vond ze heerlijk! En waarom niet? Is ze dan een echt schoothondje? Nee, dat ook niet. Wifi is nog jong en heeft zeker ook wel spel en haar dagelijkse wandeling nodig.

Op 9 februari 2022 vertrok Wifi naar haar nieuw gezin. Een gezin met een ouderpaar en twee tienerkinderen. Ze kreeg daar ook een hondenbroertje Leo. Een gecastreerde chihuahua.
De eerste maanden verliep alles vlot. Wifi werd behandeld als een prinsesje en genoot volop van alle aandacht. Ze speelde heerlijk met Leo en sliepen samen in hetzelfde mandje. Overdag mocht ze met haar mensenvrouwtje mee naar het werk. Kortom… een echt hondenleventje voor haar. Alles zoals het moet zijn.
Haar mensjes maakten, zoals afgesproken bij adoptie, een afspraak bij de dierenarts voor sterilisatie. Op het moment dat de afspraak ging doorgaan, bleek ze echter loops waardoor het even werd uitgesteld. Na de loopsheid volgde een schijnzwangerschap. Haar mensjes volgden dit, samen met hun dierenarts, correct op. Daarna volgde de sterilisatie.

En plots liep het mis… Wifi kon niks meer verdragen van haar broertje Leo. Ze werd voortdurend boos op hem met hevige gevechten tot gevolg. Wifi haar mensjes hebben kosten nog moeite gespaard om uit deze vicieuze cirkel te geraken. Een gedragstherapeut werd ingeschakeld om met beide hondjes aan de slag te gaan. Ze werden ook allebei grondig medisch nagekeken. Vanuit het CAT-project bleven we natuurlijk ook mee opvolgen.
We kunnen alleen maar ons diep respect betuigen aan de mensjes van Wifi. Zij hebben echt geprobeerd. Maar beide hondjes kunnen echt niet meer samen. Met veel verdriet is er dan ook beslist om Wifi te herplaatsen. Omdat Wifi zo graag wordt gezien, moeten ze haar loslaten. Voor het welzijn van beide hondjes.
Het CAT-project neemt hier uiteraard zijn verantwoordelijkheid en zal de herplaatsing begeleiden. Wifi wordt ook herplaatst onder een adoptiecontract van het CAT. Lees dus zeker onze adoptieprocedure eens na op deze pagina.

Wat zoeken we voor Wifi? Allereerst een schoot… Wifi is graag dicht bij haar mensje. Maar ze wil haar mensje absoluut niet delen. Dat is ondertussen heel duidelijk. Ze heeft dus een plekje nodig waar geen andere huisdieren zijn.
Ze zoekt ook regelmatig rust op. Met de kinderen van haar huidig gezin, zijn er zeker geen problemen. We kunnen haar plaatsen bij kinderen vanaf lagere schoolleeftijd, op voorwaarde dat de kinderen haar rust kunnen gunnen als het nodig is. Om die reden plaatsen we haar niet bij heel jonge kinderen.
Alhoewel Wifi een schoothondje is, heeft ze ook haar uitdaging en beweging nodig. Een dagelijkse wandeling en wat spelen is zeker nodig. Een huis met een tuin(tje) is dus aangewezen. Wifi durft blaffen bij onverwachte geluiden. Ook om die reden zouden we haar niet plaatsen op een appartement.
Wifi kan enkele uurtjes per dag alleen zijn. Ze slaapt dan in haar mandje, zonder iets stuk te maken. Ze doet haar plasje en hoopje waar het moet.

Interesse? Stuur een mail naar info@catproject.be of stuur een pb via onze Facebookpagina. Door de verlofperiode is er momenteel minder bezetting in het CAT, maar we doen ons best om binnen de drie dagen te antwoorden.
Wifi verblijft momenteel bij haar adoptiegezin in Vlaams-Brabant. Een eventuele kennismaking zal daar of in het CAT-project (Zelzate) worden geregeld.