CAToptie


Haal een ‘CAT-hond’ in huis

Wat is er anders aan onze honden dan andere honden? Niks, dit zijn gewone honden die uit een asiel bij ons zijn gekomen. Bij ons worden ze voorbereid tot hun definitieve adoptie.
Al onze honden kunnen geadopteerd worden voor een bedrag van 300 euro. In dit bedrag zit niet alleen de maandenlange basistraining die deze honden genoten hebben, maar ook enkele andere praktische zaken zoals:

  • Alle nodige vaccins, volgens de leeftijd van de hond
  • Elke hond wordt ontwormd en behandeld tegen uitwendige parasieten.
  • Elke hond heeft een chip.

Als toekomstig baasje/gezin is het heel belangrijk dat er een aantal trainingssessies worden mee gevolgd. Tijdens deze trainingen wordt er aandacht besteed aan de commando’s die de hond heeft geleerd, het gedrag van de hond, zijn verzorging en voeding van de hond. Ook de ‘eigen’-aardigheden van de hond worden in de kijker gesteld. Het aantal trainingen is afhankelijk van de snelheid dat het nieuwe baasje de commando’s overneemt en de manier waarop hij met de hond omgaat.

Ik wil graag een ‘CAT-hond’ adopteren. Wat moet ik doen?

Om een CAT-hond te kunnen adopteren is het belangrijk dat volgend stappenplan wordt afgelegd:

  1. Eerst en vooral moet er een adoptieaanvraag gedaan worden. Dit kan je bij Carine Claus of Veronika Sjinkarenko via e-mail. 
  2. De hond kan men alleen komen bekijken na afspraak met de CAT-therapeut. Dit kan op werkdagen van 9.00u tot 16.00 u. Deze afspraak kan telefonisch gemaakt worden op 09/342.28.28 (vragen Carine Claus of Veronika Sjinkarenko, CAT-therapeuten, of Dirk Peys, coördinator CAT-project) of via e-mail.
  3. Vooraleer hij de hond mee naar huis kan nemen, wordt er van de nieuwe eigenaar verwacht dat hij een aantal trainingssessies bijwoont en meetraint met de hond. De prijs van deze gehoorzaamheidslessen is inbegrepen in de adoptieprijs. De lessen gaan door op het terrein van het Psychiatrische Centrum Sint-Jan-Baptist. Principieel vinden deze ook plaats tijdens de kantooruren. Uitzonderingen dienen besproken te worden. Principieel nooit tijdens het weekend.
  4. Wanneer je om welke reden dan ook niet kan deelnemen aan deze trainingssessies, gelieve dit dan op voorhand te bespreken met de contactpersoon.
  5. Er wordt gevraagd om een standaard adoptie contract / overeenkomst te ondertekenen.