Ella vond een gouden mandje


 

Ella is ….. tja hoe zeg je dat …………….. gewoon een en al liefde. Ze loopt echt over van liefde voor alle mensen, en als ze haar trainers ziet, kwispelt ze al zeker tot aan haar oren.

Ze is een jaartje geleden bij ons gekomen voor training en heel kort daarna is ze tot over haar oren verliefd geworden op Ziggy. En toen vonden we haar ineens in een andere wei, bij haar grote amour. Geloof mij, daar heeft ze veel moeite voor moeten doen om over twee hekken te klimmen. En jullie kennen het verhaal… niet veel later mochten we 9 pups verwelkomen.

De training werd gestopt en iedereen heeft zich op de verzorging en socialisatie van de pups gewijd. Echt, iedereen. Het hele ziekenhuis was er mee bezig. Tot op de dag van vandaag worden we aangesproken over de pups.

Ella is door de grote toewijding aan het grote nest ziek geworden en heeft een weekendje bij de therapeute thuis verzorgd geweest. Daar viel al snel op dat Ella weinig huis manieren kende: alle deuren open doen, over op lopen, eten met een arendsoog volgen… veel werk aan de winkel dus.

Toen alle pups een thuis hadden gevonden hebben we Ella stilletjes aan laten wennen aan een trainingsregime. We begonnen heel eenvoudig met impulscontrole en leerden haar wachten aan de poort om op wandeling te gaan. Opspringen was toen ook een groot probleem. Als je niet zelf eerst rustig werd, kroop ze op je schouders. Nu doet ze dat niet meer, of laten we zeggen veeeeel minder. Consequent zijn is nog steeds belangrijk.

Op onze Facebook pagina ( https://www.facebook.com/CAT-Project ) kan je enkele trainingsvideo’s vinden van Ella waar we haar leren traplopen. Maar we werkten ook aan leren wachten, aan de lijn lopen, zitten, stofzuiger, auto, camions …..

 

 

 

 

 

 

 

Leeftijd: 2 jaar

komt uit: asiel van Gent

Gesteriliseerd: och ja, nu wel

Honden: ja

Sport: nee

Houdt van: natuur, wandelen, zwemmen, samen zijn

Kinderen: liefst oudere, ze durft nog opspringen