GEADOPTEERD ! Diesel, een keileuke speelse herder zoekt een voor-altijd- huisje


Wil er iemand met mij spelen ?

Diesel is een speelse herder van 1.5 jaar (geboren oktober 2017). Als pup werd hij door zijn eerste eigenaar uit Slovakije naar ons land gehaald. Diesel heeft dus geen stamboom. Jammer genoeg had de eerste eigenaar het opvoeden van een pup onderschat en al na enkele maanden kwam Diesel in het asiel terecht.

6 maanden geleden mocht hij de overstap maken naar het CAT-project. Door omstandigheden hebben zijn twee trainers niet zo lang met hem kunnen werken. Diesel heeft de basisopvoeding gekregen. Hij is een puppy in een heel groot lijf. Binnen het CAT-project leeft hij momenteel samen met twee teefjes en een gecastreerde reu. Hier stelt zich geen enkel probleem. Spelen en dollen met de andere honden vrolijkt hem op.
Ook naar mensen toe is hij een allemansvriend. Hij wordt graag uitgebreid geknuffeld. Naar kinderen reageert hij rustig en afwachtend. Zelfs drukkere kinderen kunnen hem niet van zijn stuk brengen.
Kortom, Diesel is een perfecte familiehond die echt deel kan uitmaken van een gezin.

Hoopvol wachten op een huisje…

Twee werkpuntjes : het wandelen aan de lijn kan beter en moet nog wat verder worden geoefend. Wanneer Diesel zich verveelt, durft hij wel eens te ‘nippen’. We zien wel dat dit gedrag verdwijnt wanneer hij voldoende aandacht krijgt. We vermoeden dus dat het gedrag niet meer aanwezig zal zijn van zodra hij een huisje heeft.

Kriebelt het ? Wil je meer weten over deze gecastreerde jongen ? Stuur ons snel een mailtje of bezoek ons op onze Facebook  pagina ‘CAT-PROJECT’.