TER ADOPTIE : VULCAN! WIE KENT EEN RUSTIG PLEKJE WAAR DEZE KNAPPERD VERDER KAN ONTPOPPEN?


Vulcan verblijft in het CAT sinds 2 augustus. Hij zag het levenslicht op 22 april 2020. Hij is dus nog een echte puber.
Wat mensen bezield? We zullen het nooit weten… Maar Vulcan werd aan de ketting gelegd bij zijn ‘baasje’. Van enige basisopvoeding en socialisatie is dus geen sprake. Hij kwam in het asiel terecht na een inbeslagname. De zoveelste Mechelaar… interesse in hem was er nauwelijks.

Dan maar ons hart laten spreken en proberen in het CAT. We zijn nu ruim een maand verder. We merken dat Vulcan heel veel potentieel heeft en graag aan het werk is. Hij heeft een grote will-to-please en is erg leergierig. Hij snapt ongelooflijk snel wat je van hem vraagt.
Wandelen in een rustige omgeving doet hij super graag. Zijn neus is dan echt aan het werk. Wij vermoeden dat hij zeer geschikt zou zijn om speurwerk met hem te doen.
Auto’s, fietsers, andere wandelaars… die worden gewoon genegeerd of even rustig bekeken. Wij bewaren hier voorlopig nog wel de afstand met anderen, maar zien zeker geen gedrag dat ons zorgen baart.

Zijn gedrag naar andere honden is voorlopig niet ok. Hij is zeer gericht naar onze Jack Russel Wifi. We zijn dus ook genoodzaakt om hem apart te houden.
Tijdens wandelingen gaan we bewust nog het contact met andere honden vermijden en weg stappen als we een andere hond zien naderen.
Ook hier wordt er verder geobserveerd wat in de toekomst mogelijk is.

In het CAT-project zijn we met verschillende mensen aan de slag met de honden. We streven er naar om het aantal mensen die momenteel met Vulcan aan de slag gaan zo beperkt mogelijk te houden. Toch merken we dat er nog veel prikkels zijn voor hem.
We blijven sowieso aan de slag met hem tot we een beter plekje voor hem vinden, maar we vermoeden dat hij sneller vooruit zou gaan met één persoon die met hem aan de slag wil gaan.

Dit zorgt er voor dat we bij grote uitzondering Vulcan nu reeds ter adoptie vrijgeven. Ben jij die persoon die met hem aan het werk wil? Heb je ervaring met Mechelaars? Je bent van harte welkom voor een kennismaking.
Volg je ook Vulcan zijn verhaal op onze Facebook en deel je hem?
Wij zullen regelmatig zorgen voor een update in zijn verhaal.