VULCAN is GEADOPTEERD!


UPDATE : sinds enkele maanden is er een pas gepensioneerd koppel het contact aan het opbouwen met Vulcan. Na vele wandelingen samen, gaat Vulcan nu al regelmatig voor een dagje naar zijn nieuwe thuis. Na de geplande vakantie in juni en als de tuinpoort geleverd is, mag Vulcan eindelijk naar huis vertrekken. Vulcan staat dus gereserveerd en is niet meer vrij voor adoptie.

Vulcan verblijft in het CAT sinds 2 augustus. Hij zag het levenslicht op 22 april 2020. Hij is dus nog een echte puber.
Wat mensen bezield? We zullen het nooit weten… Maar Vulcan werd aan de ketting gelegd bij zijn ‘baasje’. Van enige basisopvoeding en socialisatie is dus geen sprake. Hij kwam in het asiel terecht na een inbeslagname. De zoveelste Mechelaar… interesse in hem was er nauwelijks.

Dan maar ons hart laten spreken en proberen in het CAT. We zijn nu ruim zes maand verder. We merken dat Vulcan heel veel potentieel heeft en graag aan het werk is. Hij heeft een grote will-to-please en is erg leergierig. Hij snapt ongelooflijk snel wat je van hem vraagt.
Wandelen doet hij super graag. Zijn neus is dan echt aan het werk. Wij vermoeden dat hij zeer geschikt zou zijn om speurwerk met hem te doen.
Auto’s, fietsers, andere wandelaars… die worden gewoon genegeerd of even rustig bekeken. Wij bewaren hier voorlopig nog wel de afstand met anderen, maar zien zeker geen gedrag dat ons zorgen baart.

Zijn gedrag naar andere honden was aanvankelijk niet ok. Hij was gericht naar onze Jack Russel Wifi. We waren dus ook genoodzaakt om hem apart te houden.
We merken hier echter een sterke progressie op. Momenteel speelt hij heel graag met Lara. Ze ravotten heel wat af. Kennismaking met een soortgenootje behoort dus zeker tot de mogelijkheid. We zouden wel niet opteren voor de kleinere rassen.
Wanneer we op wandeling vreemde honden kruisen gaan we de afstand bewaren. Vulcan gaat dan aandachtig kijken, maar vertoont geen uitvalgedrag.
Konijntjes of eekhoorntjes die zijn pad kruisen in het bos zorgen wel voor wat opwinding. Hij durft dan wel eens in zijn tuigje staan, maar is ook gemakkelijk terug te kalmeren. Ervaring met katten heeft hij niet, maar zijn gedrag naar bosdiertjes doet ons wel vermoeden dat hij er vermoedelijk zou op jagen.

Vulcan gaat zijn domein bewaken. Hij wordt niet graag benaderd door vreemde mensen. Als je hem de tijd geeft om zelf naar jou te komen, neemt hij snel zelf het initiatief tot contact. Eens hij je kent, ben je al snel zijn vriend en deelt hij met plezier het terrein met jou.

Vulcan is klaar voor adoptie. Hij verdient een thuis waar hij deel mag uitmaken van het gezin. We plaatsen Vulcan enkel bij mensen waar hij echt in huis mag leven en bij het gezin mag horen.
Interesse in deze lieverd? Hou er dan aub rekening mee dat een hond tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuwe situatie. Vulcan werd in januari al eens geadopteerd door een echtpaar. Hij kreeg de volle twee weken tijd om zich te bewijzen… 🙁 Ze gingen reeds na twee weken naar drukke plaatsen waar veel mensen en honden waren. Deze prikkels waren natuurlijk teveel voor hem.
Wil jij het mensje zijn dat wel geduld, liefde en tijd aan hem kan geven? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons via carine.claus@janbaptist.broedersvanliefde.be of via PB op onze Facebookpagina.
Hij verdient het zeker en vast!