TER ADOPTIE : KITO… ONZE HEERLIJKE STUITERENDE DEUGNIET!


KITO… ONZE HEERLIJK KERELTJE!

Kito heeft sinds 18 april 2022 een plekje gevonden in het CAT. Dit tweejarig gecastreerd reutje verbleef al een klein jaar in het asiel van Gent. Waarom hij niet werd gekozen voor adoptie? Hij verkocht zichzelf niet door hevig door zijn ren te stuiteren als er bezoek voor hem kwam. Kito is immers een prikkelgevoelig kereltje.

Van zijn geschiedenis is maar beperkte info. Hij zou een verjaardagsgeschenkje geweest zijn voor een dame op leeftijd. Wij vermoeden dat hij te actief zal zijn geweest. Toch merken we aan Kito dat er zeker een basistraining geweest is. Hij kent de basiscommando’s en heeft een hoge will-to-please.

Kito is op zoek naar een rustige omgeving. Af en toe heeft hij hulp nodig om rust te worden. Mee op wandel in de stad is geen aanrader voor hem. Een heerlijke lange wandeling in het bos of op het strand, vindt hij dan weer heerlijk! Trek je er graag op uit in de natuur? Dan heb je jou maatje voor het leven gevonden.
Kito kan zeker enkele uurtjes alleen zijn. Hij slaapt dan rustig en maakt niks stuk. Hij is ook perfect zindelijk.

We vermoeden dat dit kereltje teveel zou worden geprikkeld door mini-mensjes. We kiezen er dan ook voor om hem niet in een gezin met kleine kinderen te plaatsen. Pubers, die respect hebben voor hem, kunnen zeker.

In het CAT-project heeft Kito een vlot contact met de teefjes. In eerste instantie is hij wat afwachtend, maar eens hij hen beter kent geniet hij echt van het samen spelen. Een stabiel teefje zou zeker een houvast voor hem zijn. Bij reutjes wil hij graag zijn mannetje staan. Wij vermoeden dat het samenleven hier moeilijker zou verlopen.
We hebben geen zicht op hoe Kito op katten reageert, maar we denken beter van niet.

Is Kito dan alleen maar prikkelgevoelig? Nee, hoor. Hij is een heerlijk kereltje die meeleeft op het ritme van zijn mensje. Lekker knuffelen en een tukje doen op je schoot, behoren ook tot zijn favorieten.

Interesse of bijkomende vragen? Stuur een mailtje naar info@catproject.be. We proberen binnen de 3 werkdagen te antwoorden. Je kan ook een pb sturen op de Facebookpagina van het CAT-project. Lees je ook eens onze adoptieprocedure?