GEADOPTEERD : Luna… ons Portugees knuffelmieke.


Luna verblijft sinds 19 juli in het CAT-project. Van haar geschiedenis is weinig geweten. Ze is een Portugees straathondje dat geschat wordt op net 6 jaar. Een gesteriliseerd meisje.
Via een tussenstop in een Portugees asiel, is ze via een plaatsingsdienst in een adoptiegezin in België terecht gekomen. Jammer genoeg was er geen sprake van een wederzijdse klik. We vermoeden sterk dat men te snel is willen gaan. Na 4 dagen werd er reeds een bezoek ingepland bij de dierenarts. Daar vond Luna in de wachtzaal een kauwbotje, wat haar dan ook nog werd afgenomen door de dierenarts. Gevolg : Luna toonde haar tandjes en heeft gehapt. Het vertrouwen bij de adoptanten is hierdoor volledig zoek geraakt. Via de plaatsingsdienst werd de hulp van het CAT ingeroepen. Gelukkig hadden wij net een plaatsje vrij en konden we Luna opnemen in het project.


In het CAT-project hebben we op geen enkel moment agressie opgemerkt bij Luna. We hebben haar vooral de tijd gegeven om aan ons te wennen voor we met een basistraining zijn gestart. Niks moest… gewoon er zijn was genoeg. Na enkele weken was ze de liefste meid die er bestaat.

Luna is een rustig hondje dat snel overprikkeld kan geraken. We gaan dan ook op zoek naar een rustige thuis voor haar. Om die reden plaatsen we haar ook niet bij kleine kinderen.
Wat heeft ze nodig? Een mensje of mensen waar ze mag zijn wie ze is. Waar ze bij het gezin mag horen en echt in huis mag leven. We zien haar zeker als gezelschapshondje voor eventueel oudere mensen. Een dagelijkse korte wandeling is genoeg voor haar.
Druk straatleven vindt ze helemaal niet leuk. Ze gaat dan uit angst blaffen. Snuffelen in een bos of in de velden vindt ze de max! Ze leeft dus best ergens op het platteland en niet in een stadskern.

In het CAT-project leeft Luna in de roedel. Ze heeft hier leren spelen met andere honden, zowel met reutjes als andere teefjes. Ze geniet van eens lekker te ravotten, dus een kennismaking met een soortgenootje is zeker mogelijk. Een must is het echter niet. Luna is heel mensgericht en heeft zeker voldoende aan menselijk contact.
In het bos heeft ze de neiging om achter de konijntjes of eekhoorns te jagen. Om die reden denken we dat ze niet echt zou kunnen samenleven met katten.

Luna is zindelijk, eet gemakkelijk en kan alleen zijn. Ze slaapt dan lekker in haar mandje tot je er terug bent.

Interesse? Luna is vrij ter adoptie. Lees je eerst eens onze adoptieprocedure op deze pagina na? Vragen of wil je een afspraak maken voor een kennismaking. Stuur gerust een mailtje. Wij garanderen je een antwoord binnen de 3 werkdagen.