Pollux… ons onzeker knuffelaartje!


Pollux verblijft sinds 19 november in het CAT-project. Hij werd overgebracht, samen met Aura en Blacky, uit een Portugees asiel om daar de overbevolking wat te helpen verminderen.
Pollux is een gecastreerd reutje van net twee jaar. We weten dat hij naar het asiel is gebracht op het moment dat zijn Portugees baasje naar de gevangenis moest.
We vermoeden dat de eerste levensjaren niet echt mooi zijn geweest. We merken dat Pollux angstig is van mensen die hij niet kent, en dan vooral naar mannen toe met een groter postuur.
Toch is Pollux zijn vertrouwen in mensen niet volledig verloren. Als je hem de tijd heeft om je te leren kennen en zelf de eerste stappen te zetten, gaat hij al snel je beste vriend worden. Een knuffelsessie? Daar is hij altijd voor te vinden!

Heeft hij je leren kennen en vertrouwt hij je? Dan heb je te maken met een echte lieverd die geen probleemgedrag stelt. Hij wandelt graag mee, kan met andere hondjes samenleven, doet zijn hoopje en plasje waar het moet, kan even alleen zijn, maakt niks stuk… Kortom… een heerlijk kereltje!

Interesse? Pollux is nog niet vrij ter adoptie. We werken nog even verder aan zijn vertrouwen in die grote wereld. Wanneer hij vrijkomt voor adoptie, zullen we dit communiceren via onze Facebookpagina. Liken en volgen is dus de boodschap. Hou er wel rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand bij ons verblijven.