TER ADOPTIE : Alex… onze jonge spring-in-’t veld!


Alex verblijft in het CAT-project sinds 12 februari 2024. Dit reutje werd geboren op 18 april 2023. Toen hij in het project kwam, was hij dus net geen 10 maand. Toch verbleef hij al twee maand in het asiel van Mechelen. Reden van afstand? Te druk en jagen op de poezen/schapen. Tja… voor een border is dit natuurlijk geen abnormaal gedrag.

In het asiel van Mechelen verkocht Alex zichzelf niet echt door zijn uitbundig gedrag. Gelukkig is er dan een samenwerking mogelijk en konden wij hem in de rustigere omgeving van het CAT opvangen.
De eerste weken hebben we sterk ingezet op rust en ontprikkeling. Waarna we aan de slag gegaan zijn met de basistraining en Alex de nodige vaardigheden aan te leren om een huishondje te worden.

Is Alex een drukke hond? Tuurlijk, hij zit volop in zijn puberteit en kan de hele dag ravotten en spelen. Maar ondertussen kan hij ook genieten van zijn dutje en vooral van heel veel knuffelen.
In het CAT leeft Alex samen met Balou. Die twee zijn een echte match. In een ideale wereld worden ze samen geplaatst. Maar omdat de ideale wereld nu éénmaal niet bestaat, kan hij ook apart worden geadopteerd.
We plaatsen Alex bij voorkeur wel in een gezin waar reeds een andere hond aanwezig is. Alex kan even alleen zijn, maar als het over enkele uren gaat is hij toch het liefst in gezelschap van een vriend.
Sowieso zal het alleen zijn moeten worden opgebouwd. Alex kan niet worden geplaatst bij mensen die fulltime buitenshuis werken.

Zoek je een echt schoothondje? Alex is een border collie en heeft regelmatig actie nodig. Hou er rekening mee dat er dagelijks een activiteit met hem zal nodig zijn. Heb je nog voldoende energie na een drukke werkdag om hem dit te geven? Vragen waar je best even bij stilstaat voor je adoptie overweegt.
Zoek je een sport- of wandelmaatje? Je hebt hem gevonden!

Uit de info over zijn eerste gezin weten we dat hij daar op de katten zou hebben gejaagd. We zien dat hij hier tijdens de wandelingen sterk geprikkeld wordt door de bosdiertjes. We vermoeden dus dat we hem beter niet plaatsen bij katten.
De sterke prikkeling tijdens wandelingen is dan ook het werkpunt van Alex. Eens hij merkt dat hij los is, gaan zijn oortjes op uit-stand en gaat hij op verkenning. Loslopen is op dit moment nog niet mogelijk. Een anti-escapetuigje is noodzakelijk om de wandelingen veilig te laten verlopen. We verwachten dat hier nog veel groei mogelijk is, eens de puberteit voorbij is.

Alex is nog onstuimig en durft nog eens opspringen. We plaatsen hem dan ook liever niet bij kinderen jonger dan 6 jaar. Oudere kinderen die respectvol met hem omgaan zijn zeker mogelijk.

Alex wordt nog voor de adoptie gecastreerd, is in orde met zijn vaccinaties en uiteraard gechipt.
Wij hebben getraind op zindelijkheid, wat prima is verlopen. Hou er wel rekening mee dat hij als reutje misschien in de beginfase zijn pootje eens zal heffen. Een incidentje is dus nog mogelijk.
Hij weegt ongeveer 25 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 65 cm.

Interesse? Alex is vrij ter adoptie. Lees je onze adoptieprocedure onder CAT-info op deze website eens na? Indien je met deze procedure kan akkoord gaan, graag een mailtje met info over je gezins- en werksituatie en waarom je interesse in Alex hebt. Graag ook je telefoonnummer vermelden.
We streven er naar om binnen de drie werkdagen te reageren.