GEADOPTEERD! / Aura… Ons lief half luisterend meisje… :)


Aura is een Portugees straathondje. Ze werd daar van straat geplukt. Duidelijk was dat ze net mama was geworden. Er is met de moed der wanhoop een hele zoektocht opgezet om haar pups te vinden, maar jammer genoeg is dit niet gelukt.
Aura zelf kwam in een Portugees asiel terecht. Omdat er al genoeg honden-weesjes op de wereld zijn, werd er daar voor gezorgd dat er geen puppy’s meer kunnen komen.
Om het overvolle Portugees asiel wat te ontlasten, kwam Aura via Apa-dogs.nl naar het CAT-project samen met Blacky. Sinds 19 november 2022 verblijft ze bij ons.

We leerden Aura kennen als een dappere meid. Ze gaat heel graag op verkenning, dus onze afgesloten tuin is echt wel nodig voor haar.
Aura heeft wel haar vertrouwen in mensen niet verloren. Het is een echt knuffelmieke. Haar allerliefste hobby is ‘buik-kroelen’. Hoe meer je op haar buikje wrijft, hoe liever ze het heeft.
In het CAT-project vormt ze een koppeltje met Blacky. Voor Blacky hebben we ondertussen een thuis gevonden. Hij verhuist op 20 december naar zijn voor-altijd-huisje.
Een kennismaking met een stabiele andere hond is zeker mogelijk. Over het algemeen vindt ze het leuk om samen te spelen en te wandelen.


Aura heeft tijdens haar leven op straat vermoedelijk moeten overleven door het jagen op kleine diertjes. Haar jachtinstinct is sterk ontwikkeld. Als ze een diertje te pakken krijgt, gaat ze haar prooi niet meer lossen. Wandelen moet dus aangelijnd, maar ze heeft in het CAT geleerd om mooi te wandelen met een losse leiband. Ze geniet sterk een wandeling in het bos waar ze de tijd krijgt om te snuffelen.
Wegens haar jachtinstinct, zijn katten geen optie voor Aura. We zijn er van overtuigd dat dit niet gaat lukken voor haar.
Dit is echt haar enige werkpuntje. Voor de rest is ze gewoonweg een superlieve meid.

Naar mensen toe is er geen greintje agressie bij Aura. Ze vindt iedereen superlief en gaat iedereen uitgebreid begroeten. Kinderen vormen zeker geen probleem.

Aura is heeft de geschatte leeftijd van 5 jaar, een schofthoogte van ongeveer 58 cm en weegt 26 kg. Ze heeft dus het formaat van een kleine labrador.

Interesse? Aura is vrij ter adoptie. Graag onze adoptieprocedure nalazen, voor je reageert. Stuur je een mailtje met de omschrijving van je gezins- en werksituatie naar info@catproject.be? We streven er naar om binnen de 3 werkdagen te reageren.