BALOU IS GERESERVEERD! : BALOU… Onze zwarte allemansvriend!


Balou is een gecastreerd reutje. Hij werd geboren op 10 januari 2023. Van zijn ouders is niks geweten. Hij is samen met zijn broertjes en zusjes als pup afgestaan aan het asiel. Hij zou een kruising zijn van een labrador met herder.
Hij werd kort geadopteerd door een gezin, maar al snel teruggebracht omdat hij daar verschillende malen zou zijn aangevallen door de twee honden die reeds in het gezin waren.
Na opnieuw een kort verblijf in het asiel, mocht hij verhuizen naar een gezin met 2 kinderen.

Zijn adoptanten zaten vol met goede bedoelingen, maar hadden geen ervaring met pups. Ze kwamen bij de verkeerde hondenschool terecht. Slipkettingen, E-collartraining, bench zonder training… ja, zelfs een klop op het muiltje waren de tips die ze kregen om om te gaan met een opgroeiende pup. Geen wonder dat het niet van een leien dakje liep. Ipv een leuke gezinshond, werd Balou een overprikkeld hondje met verlatingsangst, sloop- en uitbraakgedrag.

Via onze dierenarts Kathleen van dierenartsenpraktijk Stoepe kwam het CAT in het vizier. Op 8 januari 2024 namen we Balou op in het project.
We hebben van in het begin ingezet om Balou te bekrachtigen in al hetgeen hij goed doet! En er zit echt zoveel goeds in hem. Geen fysieke correcties meer, maar beloningsgericht hem geleerd om in een huis te leven.
En we durven zeggen dat we meer dan geslaagd zijn!
Balou heeft zich ontwikkeld tot een echte lamme goedzak. Knuffelen doet hij supergraag! De mensen die voor hem kiezen, gaan een vriend voor het leven hebben.
Kinderen zijn mogelijk, als ze respectvol met hem omgaan en hem af en toe ook zijn rust gunnen. Als jonge hond kan hij nogal eens lomp zijn, dus peutertjes/kleuters zouden wel eens een onbedoeld duwtje kunnen krijgen.

Er is 1 groot werkpunt : Balou kan echt niet alleen zijn. De verlatingsangst blijft sterk aanwezig. Maar dit wil niet zeggen dat hij altijd menselijk gezelschap moet hebben. Een hondenvriend is ook ok!
Om die reden plaatsen we Balou enkel in een gezin waar reeds een andere hond aanwezig is.
In het CAT leeft hij samen met de reu Alex. Deze twee zijn echte maatjes geworden. In de ideale wereld worden ze samen geadopteerd, maar omdat de ideale wereld nu éénmaal niet bestaat mag hij zeker ook geadopteerd worden als tweede hond.
Hou er wel rekening mee dat Balou nog jong en actief is. Hem plaatsen bij een seniorhond is beter van niet.

Balou zou bij zijn laatste adoptanten in contact geweest zijn met katten en dit zou goed zijn gegaan. We zien wel dat hij hier tijdens de wandeling getriggerd wordt door wegschietende bosdiertjes. Katten zijn te proberen, maar we durven hier geen garantie op geven.

Interesse? Balou is vrij ter adoptie. We laten Balou wel pas vertrekken als we ook een huisje voor Alex hebben gevonden. We schatten in dat dit de beste volgorde gaat zijn voor beide honden. Lees je ook eens onze adoptieprocedure onder CAT-info? Stuur een mailtje naar info@catproject.be met wat uitleg over je gezins- en werksituatie en de hond die reeds in je gezin leeft. Graag ook je telefoonnummer vermelden.
We streven er naar om binnen de 3 werkdagen te reageren.