BLACKY IS GEADOPTEERD! : Blacky… onze zwarte ‘lamme goedzak’!


Van de geschiedenis van Blacky is weinig tot niks geweten. Hij verbleef een langere tijd in een Portugees asiel. Om de overbevolking in het asiel wat te verminderen, kwam Blacky op 19 november 2022, samen met Aura naar het CAT-project. Hij heeft vermoedelijk een verleden als straathond.

Blacky is een gecastreerd reutje met de geschatte leeftijd van 7 jaar. Zijn schofthoogte is ongeveer 62 cm. We leerden Blacky kennen als een onzeker hondje dat een wat afwachtende houding gaat aannemen in de eerste contacten. Aura is zijn grote voorbeeld. Als zij in zijn buurt is, gaat hij sneller ontdooien.
Eens Blacky je kent, word je voor altijd in zijn hart gesloten. Hij heeft zich ontpopt tot de grootste knuffelaar. Het liefst van al ligt hij dicht bij jou te snoezen. We zoeken voor hem een mandje dat centraal in huis staat en waar hij echt een deel van het gezin mag zijn.
Onderschat hem echter ook niet! Spelen vindt hij zalig. Even lekker achter een bal aanrennen is zijn grote hobby.

In een ideale wereld vinden we een thuis voor hem samen met Aura (zie info onder haar foto). Het grote voordeel van dit duo is dat ze samen alleen kunnen zijn. Ze chillen samen rustig tot je opnieuw thuis bent en maken niks stuk.
Omdat de ideale wereld nu éénmaal niet bestaat, is Blacky alleen ook een optie. Hij kan gemakkelijk een paar uurtjes alleen zijn.
Een kennismaking met een stabiele soortgenoot is ook mogelijk. Soms klikt het, soms niet.
Vanuit zijn verleden is Blacky zijn jachtinstinct aanwezig. We vermoeden dat hij overleefde door het jagen op kleinere dieren. Katten zouden bijna zeker zijn jachtinstinct opwekken en samenleven met hen is dus geen optie.
Door zijn jachtinstinct zal loslopen niet mogelijk zijn. Maar een heerlijke boswandeling met Blacky aan de flexlijn zodat hij volop kan snuffelen gaat perfect!

Blacky is ‘nen lamme goedzak’. Naar mensen toe zit er geen greintje agressie in hem. Omdat hij al wat ouder wordt, plaatsen we hem liever niet bij een gezin met heel jonge kinderen. Vanaf lagere schoolleeftijd is perfect mogelijk, als de kinderen zijn grens respecteren en hem, na het spelen, de nodige rust gunnen.
Bezoek van (klein)kinderen of familie/vrienden is zeker geen probleem. Hij zal heel graag zelf zijn knuffel komen halen.Interesse? Blacky is vrij ter adoptie. Graag onze adoptieprocedure nalazen, voor je reageert. Stuur je een mailtje met de omschrijving van je gezins- en werksituatie naar info@catproject.be? We streven er naar om binnen de 3 werkdagen te reageren.