GEADOPTEERD! : FIENTJE… onze kleine lieve meid!


Fien verblijft sinds 18 april 2023 in het CAT-project. Ze werd op 1 oktober 2021 in Portugal geboren. Ze is dus ruim 2 jaar oud.
Reeds als jonge pup werd ze afgegeven in het gemeenteasiel. Van haar afkomst is verder weinig geweten.
Haar eerste levensjaar heeft ze dus volledig in het asiel doorgebracht. Ze kreeg er zeker de basiszorg, maar in een overvol asiel is er natuurlijk geen tijd om de nodige vaardigheden aan te leren om als huishondje door het leven te kunnen gaan.

In het CAT-project hebben we Fien allereerst de tijd gegeven om te wennen aan haar nieuwe situatie. Veel mensen rondom haar, dagelijkse geluiden, verkeer, speeltjes … alles was zo nieuw voor haar.
Algauw leerde ze de Catters te vertrouwen en durfde ze pootje per pootje die enge wereld verder te ontdekken. Ze knuffelt supergraag en het liefst is ze heel dicht bij jou.
In het CAT leefde ze samen met Blacky en Aura. Een stabiele metgezel geeft haar duidelijk wat meer zelfvertrouwen. Het is echter geen absolute noodzaak. Bij gepensioneerde mensen of jongere mensen die regelmatig van thuis uit werken, kan ze gerust als enigste hondje wonen. Ze kan gemakkelijk een paar uurtjes alleen zijn.
Bij fulltime werkende mensen is het noodzakelijk dat er een andere hond aanwezig is, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.

Vanuit haar verleden, houdt Fientje absoluut niet van drukte. Aangezien kinderen nu éénmaal kinderen moeten kunnen zijn en eens lekker druk of speels zijn, kiezen we er voor om haar niet in een gezin met kleine kinderen te plaatsen. Ze zouden elkaar niet gelukkig maken.
(Klein)kinderen of ander bezoek is geen probleem, zolang ze wordt gerespecteerd in haar grenzen en ze de kans krijgt om zelf te komen of zich terug te trekken uit de drukte. Er zit absoluut geen greintje agressie in haar.
Fientje heeft nog geen contact gehad met katten. We vermoeden dat ze er even zal tegen aanblaffen, maar zich dan daarna terug zal trekken. Het is zeker uit te proberen.

Fientje is steriel en zindelijk. Ze weegt ongeveer 20 kg en heeft een schofthoogte van 50 cm. Ze heeft de uiterlijke trekken van een kleine labrador.

Interesse? Fientje is vrij ter adoptie. Graag onze adoptieprocedure nalazen, voor je reageert. Stuur je een mailtje met de omschrijving van je gezins- en werksituatie naar info@catproject.be? We streven er naar om binnen de 3 werkdagen te reageren.