CHARLIE… onze lieve kleuter…


Charlie werd op 8 maart 2023 geboren bij een broodfokker in Hamme. Hij heeft dus allesbehalve een goede start gehad. Van zijn ouderdieren is niks gekend, maar dat hun verhaal niet mooi zal zijn is wel duidelijk.
Charlie is een gecastreerd reutje.

Charlie was 12 weken toen hij werd geadopteerd door een gezin met 3 kinderen van lagere school leeftijd.
Van de eerste dag dat Charlie thuis was, werd duidelijk dat het voor hem blijkbaar onmogelijk was om rust te vinden. Hij stuiterde van de ene prikkel naar de andere en vertoonde een massa stresssignalen. Een uurtje rust werd met moeite bereikt.
Het gezin is in een vicieuze cirkel terecht gekomen, waarbij elke nieuwe prikkel zorgde voor een overlopend stressemmertje bij Charlie.
Er zijn kosten noch moeite gespaard om het te doen werken. Van gedragstherapie tot bezoeken aan dierenartsen gespecialiseerd in gedragsstoornissen. Verschillende tips zijn uitgeprobeerd, maar rust vinden bleef voor Charlie een onmogelijke opdracht.

Het gezin is, met pijn in het hart, tot het besluit moeten komen dat herplaatsen de enigste oplossing was voor Charlie. De kandidaten stonden echter niet in de rij voor hem.
Tot het CAT beeld kwam. We hadden net een plekje vrij en stelden ons open om met Charlie aan de slag te gaan.

Charlie verblijft sinds 5 februari 2024 in het CAT-project. Onze eerste bekommernis is, om samen met Charlie, op zoek te gaan naar rust voor hem. We verwachten even helemaal niks. Korte momentjes van aandacht en spel worden afgewisseld met rust in een prikkelarme ruimte. Een totale medische check-up staat zeker gepland op het moment dat hij zich wat veilig voelt bij ons.

Interesse? Charlie is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd zal dit worden gecommuniceerd via deze website, onze Facebookpagina, Instagram en www.adopteereendier.be. Liken en volgen is dus de boodschap. Hou er rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand bij ons verblijven voor ze worden vrijgegeven ter adoptie.