Alex… onze jonge spring-in-’t veld!


Alex verblijft in het CAT-project sinds 12 februari 2024. Dit reutje werd geboren op 18 april 2023. Toen hij in het project kwam, was hij dus net geen 10 maand. Toch verbleef hij al twee maand in het asiel van Mechelen. Reden van afstand? Te druk en jagen op de poezen/schapen. Tja… voor een border is dit natuurlijk geen abnormaal gedrag.

Van zijn geschiedenis voor zijn afstand in het asiel is weinig geweten. We weten enkel dat ook hij een broodfokhondje is en uit een gezin komt met drie jonge kinderen. We kunnen dus vermoeden dat er sprake gaat geweest zijn van overprikkeling.

Alex kreeg alle goede zorgen in het asiel, maar toch werd hij door potentiële kandidaten te druk gevonden voor adoptie. In het overvolle asiel kwam hij heel moeilijk tot rust.
Gelukkig is er dan een mooie samenwerking tussen asiel mogelijk en mocht hij overkomen bij ons.

Is Alex een druk kereltje? Tuurlijk, hij is nog piepjong en komt stilaan in zijn puberteit. Spelen en ravotten doet hij supergraag. Maar ook genieten van heel veel knuffels.
We gaan aan de slag om hem de basisvaardigheden aan te leren om in een huisje te leven en een evenwicht te vinden tussen rust en spel.
Komt het goed? Zeker weten! Er zit geen greintje kwaad in deze jongen. Hij heeft alleen wat tijd nodig om volwassen te worden.

Interesse? Alex is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd, zal dit worden gecommuniceerd via deze website, onze Facebookpagina, Instagram en www.adopteereendier.be. Liken en volgen is dus de boodschap. Hou er wel rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand bij ons verblijven voor ze vrijkomen ter adoptie.