SAMMY… onze kleine hartendief!


Sammy zag het levenslicht op 4 april 2022. Hij is een gecastreerd reutje springer spaniël. Volgens de fokster zou hij een stamboom hebben, maar deze documenten hebben we niet gekregen. We kunnen dus niet met 100% zekerheid zeggen dat hij geboren is uit ouderdieren die zijn getest.

Sammy werd als pup geadopteerd door een ouder echtpaar. Hij verbleef daar ruim een jaar. Veel info hebben we hier niet over, behalve dat zijn adoptanten al snel aangaven dat het een druk hondje was. Of was hij gewoon pup?
Feit is dat de fokker na een 10-tal maand een telefoontje kreeg dat de hond weg moest wegens agressie. Hij zou de vrouw des huizes in het hand hebben gehapt toen ze een balletje wou wegnemen.
De fokster heeft Sammy toen bij haar schoonvader geplaatst, die hem wou inzetten voor de jacht. Ook hier zou er in de eerste weken gehapt zijn naar de hand toen men iets wou afnemen.
Sammy bleek niet geschikt te zijn voor de jacht, dus leefde hij buiten in een ren te wachten op een echte thuis.
Via bemiddeling is de fokster in het contact gekomen met het CAT-project en is er beslist om Sammy af te staan aan ons.

Sammy verblijft sinds 3 januari 2024 in het project. We leren hem stilaan kennen als een heerlijk hondje dat wel wat tijd nodig heeft om alles te leren. Hij heeft zeker zijn vertrouwen in de mens niet verloren. Hij geniet van een knuffel, maar kan ook zalig spelen met onze CAT-hond Balou. Samen zijn ze de wereld aan het ontdekken.
Van de omschreven baknijd hebben we nog niks gemerkt. Integendeel, hij zou Balou zijn eten laten wegnemen. We merken wel dat hij wat bezitterig kan zijn naar speeltjes, maar niet in die mate dat er agressie zou zijn. We laten hem nu gewoon wennen aan het idee dat we hem niet zomaar iets gaan afnemen. Waarom zouden we ook?

Sammy bleek bij zijn opname met een ernstige blaasontsteking te kampen. Er werden ernstig verstoorde waarden in zijn urine ontdekt. Dit is snel beter geworden met de nodige medicatie. Momenteel zijn hier geen problemen meer mee.
Kan dit de oorzaak geweest zijn van zijn happen?

We gaan aan de slag om Sammy te leren om in een huisje te leven. Basisgehoorzaamheid… meer verwachten we niet van hem.
We zien nu reeds dat dit helemaal goed komt met deze lieve schat.

Interesse? Sammy is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd, communiceren we via deze website, onze Facebookpagine, Instagram en www.adopteereendier.be. Hou er rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand bij ons verblijven voor we op zoek gaan naar adoptanten.