SAMMY IS GEADOPTEERD! : SAMMY… onze kleine hartendief!


Sammy zag het levenslicht op 4 april 2022. Hij is een gecastreerd reutje springer spaniël. Volgens de fokster zou hij een stamboom hebben, maar deze documenten hebben we niet gekregen. We kunnen dus niet met 100% zekerheid zeggen dat hij geboren is uit ouderdieren die zijn getest.

Sammy werd als pup geadopteerd door een ouder echtpaar. Veel info hebben we hier niet over, behalve dat zijn adoptanten al snel aangaven dat het een druk hondje was. Of was hij gewoon pup?
Feit is dat de fokker na een 10-tal maand een telefoontje kreeg dat de hond weg moest wegens agressie. Hij zou de vrouw des huizes in het hand hebben gehapt toen ze een balletje wou wegnemen.
De fokster heeft Sammy toen bij haar schoonvader geplaatst, die hem wou inzetten voor de jacht. Ook hier zou er in de eerste weken gehapt zijn naar de hand toen men iets wou afnemen.
Sammy bleek niet geschikt te zijn voor de jacht, dus leefde hij buiten in een ren te wachten op een echte thuis.
Via bemiddeling is de fokster in het contact gekomen met het CAT-project en is er beslist om Sammy af te staan aan ons op 3 januari 2024.

Sammy bleek bij zijn opname met een ernstige blaasontsteking te kampen. Er werden ernstig verstoorde waarden in zijn urine ontdekt. Dit is snel beter geworden met de nodige medicatie. Momenteel zijn hier geen problemen meer mee.
Kan dit de oorzaak geweest zijn van zijn happen?

Sammy werd naar ons toe omschreven als een hondje met ernstige baknijd. Dit hebben wij echter niet gemerkt. Integendeel, hij eet rustig ook als we in de buurt zijn. Natuurlijk nemen we zijn eten niet weg.
We merken wel dat hij wat bezitterig kan zijn naar speeltjes, en dan vooral naar balletjes. We hebben van in het begin hem laten wennen aan het idee dat we hem niet zomaar iets zouden afnemen. Waarom zouden we ook? Ondertussen zijn we zover dat hij regelmatig spontaan zijn balletje komt brengen om te apporteren. Ruilen met een snoepje lukt ook al prima. Op termijn gaat het zeker mogelijk zijn om Sammy iets te laten loslaten indien dit echt nodig zou zijn. Maar in een nieuwe thuis zal hier vermoedelijk opnieuw moeten worden op getraind in de beginfase. Om die reden plaatsen we Sammy niet bij heel jonge kinderen. Kinderen die oud genoeg zijn om te begrijpen dat ze niets mogen afnemen, maar moeten ruilen, is zeker mogelijk.
Mogen er dan geen jonge (klein)kinderen op bezoek komen in je gezin? Ja, dat wel. Maar zorg er dan voor dat op deze momenten de balletjes of ander speelgoed even opgeruimd zijn.

Sammy is vooral mensgericht. Hij knuffelt heel graag en ligt graag dicht bij jou. Een schoot om lekker op te zitten vindt hij ook heerlijk. Hij is wel nog een jonge hond, dus heeft ook wel een dosis energie. Een dagelijkse wandeling of uitdaging is wel noodzakelijk.
In het CAT leeft Sammy met onze andere honden. Hij kan dus zeker bij een soortgenootje. Maar echt spelen doet hij niet. Als je op zoek bent voor een speelkameraadje voor een andere hond in het gezin, kies je beter niet voor hem. Echte jonge speelse honden gaat hij wel eens een grom geven als ze te druk zijn. Een stabiele huisgenoot is dan wel weer mogelijk.
We denken dat Sammy op dezelfde manier zal omgaan met katten. Hij zal ze vermoedelijk tolereren als ze hem gerust laten. Maar helemaal zeker zijn we dit niet, want hij heeft geen ervaring hiermee.

Sammy kan enkele uren per dag alleen zijn, als hij voldoende aandacht krijgt op de momenten dat je thuis bent. Hij heeft bij ons nog nooit iets stuk gemaakt.

Sammy is zindelijk, gechipt en in orde met zijn vaccins. Buiten de blaasontsteking in zijn beginperiode van het CAT, zijn er geen andere gekende gezondheidsproblemen.
Hij is een langharig hondje, dus een regelmatig bezoek aan de kapper is een noodzaak. Hij laat dit vlot gebeuren.


Interesse? Sammy is vrij ter adoptie. Lees je ook onze adoptieprocedure na onder de rubriek CAT-info?
Je kan je kandidaat stellen door info te sturen over je gezinssituatie naar info@catproject.be
We beloven je een antwoord binnen de 3 werkdagen.