BALOU… Onze zwarte allemansvriend!


Balou is een gecastreerd reutje. Hij werd geboren op 10 januari 2023. Van zijn ouders is niks geweten. Hij is samen met zijn broertjes en zusjes als pup afgestaan aan het asiel.
Hij werd kort geadopteerd door een gezin, maar al snel teruggebracht omdat hij daar verschillende malen zou zijn aangevallen door de twee honden die reeds in het gezin waren.
Na opnieuw een kort verblijf in het asiel, mocht hij verhuizen naar een gezin met 2 kinderen.

Zijn adoptanten zaten vol met goede bedoelingen, maar hadden geen ervaring met pups. Ze kwamen echter bij de verkeerde hondenschool terecht. Slipkettingen, E-collartraining, bench zonder training… ja, zelfs een klop het muiltje waren de tips die ze kregen om om te gaan met een opgroeiende pup. Geen wonder dat het niet van een leien dakje liep. Ipv een leuke gezinshond, werd Balou een overprikkeld hondje met verlatingsangst, sloop- en uitbraakgedrag.

Via onze dierenarts Kathleen van dierenartsenpraktijk Stoepe kwam het CAT in het vizier. Op 8 januari 2024 namen we Balou op in het project.
Onze aanpak? In eerste plaats bieden we Balou rust aan. En… we leren hem dat hij echt ook wel positieve kantjes heeft. We gaan totaal beloningsgericht te werk. Fysieke correcties zijn in het CAT immers totaal uit den boze.
Probleemgedrag? Dat merken we hier echt niet op. Enkel zijn verlatingsangst is aanwezig, maar het helpt zeker dat hij in ons CAT-hondje Sammy een echt vriendje heeft gevonden.
We laten Balou even lekker pup zijn, met de nodige fratsen en streken die erbij horen. Het is gewoon een heerlijk hondje!

Interesse? Balou is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd, communiceren we dit via onze sociale media (deze website, Instagram en Facebook) en via www.adopteereendier.be. Hou er rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand bij ons blijven voor ze worden vrijgegeven.