GERESERVEERD : LIZZY… ONS ZWART BROKJE LIEVE ENERGIE!


Lizzy zag het levenslicht op 20 oktober 2022. De ouders? Die info hebben we jammer genoeg niet. We zien er wel een heel stukje Dobberman in. Jullie ook?

Haar eerste levensmaanden bracht Lizzy in een gezin door. Toen ze vier maand oud was, wilden ze haar al afstaan aan het asiel omdat ze te druk en te heftig was voor het kinderrijke gezin.
Jammer genoeg heeft het gezin zich toen bedacht en hebben ze het nog twee maand geprobeerd. Daarna toch naar het asiel gebracht wegens ‘agressie’. Of overprikkeld??

Als onstuimige zwarte hond werd Lizzy niet snel opgemerkt door de bezoekers van het dierenasiel Gent. Na enkele maanden werd duidelijk dat er werk aan de winkel was voor het CAT-project.
Op 10 juli kwam Lizzy, als een 9 maand oude ongeremde pup, bij ons terecht. Tijd om aan de slag te gaan om haar wat basisopvoeding bij te brengen en aan de slag te gaan met haar energie versus overprikkeling.

Lizzy heeft grote poten vooruit gezet in het CAT-project. Ze wandelt mooi aan de lijn en kan rustig wandelen zonder op te springen naar fietsers of auto’s weg te jagen. Dat deed ze immers de eerste maanden volop.
Ze heeft nog steeds niet graag dat vreemden rechtstreeks naar haar toe komen gestapt. Uit wantrouwen kan ze dan nog wel eens uitvallen. Haar zelf laten ontdekken lukt prima. Ze geeft je dan heel snel je vertrouwen. Eens ze je kent wordt ze echt jou allerbeste vriendin.
Een goed afgezette tuin is een must. Lizzy gaat immers haar terrein gaan bewaken. Maar ook hier geldt dat het prima lukt als ze zelf toenadering kan zoeken.

Lizzy is een grote kleuter die geen besef heeft van haar omvang. In haar hoofd is ze vaak een chihuahua. Ze kruipt heel graag dicht tegen je aan. Omdat ze soms haar eigen kracht onderschat, plaatsen we haar zeker niet bij kleine kinderen.
Ander honden worden vaak ook nogal lomp benaderd, maar een kennismaking met een stabiel groter soortgenootje is zeker mogelijk. Binnen het project vindt ze het zalig om met onze border collie Alex te spelen.
We weten niet hoe ze op katten zou reageren, maar we denken beter van niet.

Kortom, Lizzy is een steriele lieve actieve meid die op zoek is naar actieve mensen. Het speurwerk zit zeker in haar. Ook voor canicross zou ze zeker geschikt zijn. Lizzy heeft nood aan een actief gezin die echt met haar verder aan het werk willen gaan.
Moet er dan altijd actie zijn? Nee, hoor! Lizzy ligt ook heel graag te snoezen bij jou in de buurt. Ze kan ook gerust even alleen zijn. Ze maakt dan van deze tijd gebruik om haar schoonheidsslaapje te doen.

Lizzy heeft een schofthoogte van ongeveer 63 cm en ze weegt 30 kg.

Interesse? Lizzy is vrij ter adoptie. Lees je ook onze adoptieprocedure op deze pagina onder de rubriek CATinfo? Stuur een mailtje met een omschrijving van je leefsituatie en waarom je interesse in Lizzy hebt. Vermeld je ook zeker je telefoonnummer? We streven er naar om binnen 3 werkdagen contact met jou op te nemen.